Haha! Fenomen paranormal la un concert de jazz din Cluj: spectatorii s-au clonat! Gafa de proportii a Diesel Events!

articol sursa website

O gafa de proportii a celor de la Diesel Events, organizatorul primei editii a Cluj International Jazz Festival, a facut ca evenimentul muzical, desfasurat in acest weekend, sa fie aratat cu degetul in retelele online. Organizatorii festivalului de jazz au postat pe pagina evenimentului fotografii in care au introdus in Photoshop persoane ale caror figuri se repeta chiar si de trei ori, pentru a da iluzia de un public mai numeros.  Reactia internautilor nu a intarziat sa apara, astfel ca imagini cu figuri photoshopate la acest eveniment fac acum deliciul mediului online. Mircea Buteanu, organizatorul evenimentului, crede ca este “o gluma proasta”.

Imaginile prelucrate in Photoshop de cei de la Diesel Events fac, inca de ieri, inconjurul mediului online. Prima observatie a aparut pe un blog, spi-oana.org, care a postat imaginea respectiva.

“Publicul din pozele de la Diesel Events din cadrul Cluj International Jazz Festival  cam da cu plus. Cu plus mult. Cu plus de clone. Poate ca la Cluj s-a descoperit clonarea. Poate ca au mers doar gemeni identici la concert. Poate ca avem (inca) o dovada ca sponsorii nu sunt atenti la ce poze ajung pe la ei ca dovada de : aici sunt banii dumneavoastra. Poate ca ma bucur ca n-am fost”, este comentariul postat pe blogul spi-oana.org. Alaturat, imaginea prelucrata in Photoshop.

Ulterior, poza originala, publicata de Diesel Events, a fost stearsa.

Organizatorul evenimentului, Mircea Buteanu, a declarat ca a aflat abia in aceasta dimineata de fotografiile prelucrate si nu stie ce s-a intamplat.

“Eu cred ca au facut ceva glume. A fost weekend si nu ne-am ocupat noi, personal, de pozele respective. Trebuie sa iau legatura cu fotograful. Este un fotograf nou, care a realizat imaginile pentru eveniment, sa vad daca este un banc sau o prosteala. Cert este ca s-au sters aceste fotografii, pana ne dumirim exact ce este. In general, noi controlam continutul paginii, dar evenimentul a fost sambata seara, duminica tarziu au fost postate. Eu le-am vazut abia in aceasta dimineata”, a spus Buteanu.

In numai cateva ore, imaginea s-a viralizat pe Facebook, iar diferiti utilizatori au prelucrat imagini cu ei in Photoshop.

Cluj International Jazz Festivala fost  organizat de Diesel Events, fiind la prima editie in acest an. Evenimentul desfasurat la Casa de Cultura  Studentilor  a tinut trei zile. Printre invitati s-au numarat Eli Degibri Quartet, Chico Freeman Quartet si James Blood Ulmer.

Foto: Facebook.com

sursa articol: Ziardecluj.ro - http://www.ziardecluj.ro/haha-fenomen-paranormal-la-un-concert-de-jazz-din-cluj-spectatorii-s-au-clonat-gafa-de-proportii-diesel-events